Amazones van HSV Gaasterland goed op dreef in aanloop naar het FK

GAASTERLAND Afgelopen weekend werden voor de klassen B, L en M dressuurwedstrijden verreden op Manege Gaasterland.

Zaterdag werd afgetrapt met een grote groep B-ruiters. Deze selectiewedstrijd stond in het teken van het bemachtigen van een ticket voor het FK. De zaterdag werd afgesloten met een L-rubriek, waarin mooie scores werden genoteerd. Zondag werden de L2 en de M rubrieken verreden. In zowel het L als het M werd door verschillende HSV Gaasterland amazones goed gepresteerd. Veel winstpunten en prijzen werden gewonnen door de thuis rijdende deelnemers, een mooie opmaat voor het FK dressuur dat 7, 8 en 9 februari wordt verreden in Harich.

Marijke Postma startte zaterdag in de klasse L1 met Xandro Hof, zij wonnen de eerste prijs in de eerste proef met 189,5 punten en de derde prijs in de tweede proef met 188 punten. Willeke Postma met Capri wonnen in deze rubriek een 2e prijs in de eerste proef met 189 punten en de tweede proef eerste met 193.5 punten. Tryntsje Leenstra met Evander werd derde in de eerste proef met 188 punten. Janny Schotanus werd tweede in de tweede proef met 190 punten.

Joukje Hak en Xite Hof namen zondag deel in de klasse L2, ze reden vier winstpunten bij elkaar met 199,5 en 196 punten, waarbij de eerste proef goed was voor een derde prijs. Annemarieke Off werd in derde proef derde met 198 punten met haar Lilli.

In de Rubriek M1/M2 werd in de eerste proef Amarins Veenstra met Gino M met 197.5 punten en de tweede proef met 190.5 punten. Annemariek Off kwam met Ik wist t, zij behaalden een derde prijs met 185.5 punten en de eerste prijs in de tweede proef met 197.5 punten. Sjoukje van der Goot behaalde in de tweede proef een derde prijs met Noeva Esparta met 180 punten.