KV DTG wint oppermachtig

BALK KV DTG heeft zaterdag met 24-13 gewonnen van KV Noordenveld.

Nadat de rookwolken van afgelopen zaterdag waren opgetrokken uit de sporthal De Trime, speelde DTG 1 tegen KV Noordenveld, dat onderin de poule 2B mee draait en speelt voor lijfsbehoud. DTG zou vanaf het begin sterk moeten starten en zich niet laten provoceren door het spelletje van Noorderveld dat een aantal fysieke spellers heeft.

Na een sterk begin waarbij DTG de bovenliggen partij was en het vooral de dames waren dit met scherp schoten werd er gepauzeerd met een stand van 13-5.

In de tweede helft kon DTG de wedstrijd zonder veel tegenstand van de tegenpartij bekeken uitspellen wat resulteerde in een formidabele uitslag van 24-13.

DTG startte met dezelfde acht spelers als vorige week, waarbij het goede speelbeeld doorgezet moest worden; alléén ontbrak het vorige week af en toen nog aan de afronding.

Tegen Noordenveld werden deze kansen wel benut en keek de thuisploeg al snel tegen een riante voorsprong aan. De goed fluitende leidsman M. Hulleman was vanaf minuut 1 duidelijk in zijn beslissingen. Door herhaaldelijke onbenullige fysieke acties moest hij terecht de gele kaart trekken voor een heer van Noordenveld.

Noordenveld wist hierna een aantal kregen de defensie van DTG te doorbreken wist het verschil terug te brengen naar 6-4.

DTG wist zich prima hiervan te herstellen, in een fase waarbij de korf meerdere keren gezocht kon woorden door onder andere prima rebound werk werd maar liefst zeven keer oprij gescoord.

Trainer/coach Albert Wagenaar gaf in de rust aan dat het ging om de finesses in de wedstrijd en de voorsprong nog verder te vergroten.

De weerstand en het verzet van de tegenpartij leek in de tweede helft wel gebroken waarbij DTG geduldig en gemakkelijk kon blijven aanvallen.

Bij een stand van 21-11 werden de aanstormende talenten van DTG in het veld gebracht, een compleet vak werd gewisseld. Dit bleekt goed uit te pakken, twee van de vier wissels wisten te scoren.

Het laatste doelpunten telde helaas niet meer vanwege deze net na het eindsignaal werd gelost.

Zodoende stond een eindstand van 24-13 op het scorebord.