SeniorWeb Leslocaties openen hun deuren voor senioren die digitaal vaardig willen worden

BALK Van senioren wordt steeds meer als het om digitale vaardigheid gaat. Maar hoe maak je je al die zaken eigen als je al een tijdje met pensioen bent? Of als je nooit eerder een computer of een smartphone hebt gebruikt? Voor senioren kan het lastig zijn om goed te leren omgaan met de digitale wereld.

SeniorWeb is de vereniging zonder winstoogmerk die als doel heeft ouderen digivaardig te maken. De ervaring is dat als senioren eenmaal met een klein zetje ‘over de drempel zijn’ en online actief zijn, zij meer zelfredzaam zijn en meer sociale contacten hebben. Het maakt hun wereld groter. De vrijwilligers van SeniorWeb helpen hun leeftijdgenoten hier graag bij.

De leslocaties in de regio Balk bieden een ideale manier om meer te leren over verschillende computeronderwerpen.

Leslocaties in het hele land

Jaarlijks organiseert SeniorWeb de landelijke Computervraagdagen. Zo kunnen senioren laagdrempelig kennis maken met alle activiteiten zoals cursussen, workshops, thema-avonden en inloopspreekuren die in de leslocaties worden georganiseerd.

Er doen dit jaar ruim 210 SeniorWeb Leslocaties in het hele land mee aan de Computervraagdagen. Een overzicht van de deelnemende locaties, hun openingstijden en programma’s, zijn te vinden op www.seniorweb.nl/leslocaties.

Iedereen is van 20 t/m 26 januari van harte welkom.