Lieuwe van der Pol uit Woudsend geïnstalleerd als Statenlid

WOUDSEND Lieuwe van der Pol (65) uit Woudsend is woensdag geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Hij vervangt zijn partijgenoot Dennis de Calonne (ChristenUnie).

Ook Jan Walrecht (70) uit Oudehaske is sinds woensdag Statenlid. De PvdA’er komt in de plaats van Marijke Roskam.

Walrecht is gepensioneerd econoom en is sinds september 2019 commissielid. Van der Pol is sinds april 2019 commissielid van de Provinciale Staten. Hiervoor was hij 16 jaar raadslid in de gemeente Sneek en docent Applicatieontwikkeling (tot september 2019) aan de ROC Friese Poort.

De Calonne (38) uit Heerenveen was voorheen raadslid van de gemeente Smallingerland. Na acht jaar is hij overgestapt naar de provinciale politiek. Sinds maart 2019 was hij lid van de Provinciale Staten namens de ChristenUnie. Echter is de functie niet meer te combineren met zijn gezin en werk en heeft hij besloten om afscheid te nemen.

Roskam (37) uit Cornwerd stelde zich anderhalf jaar geleden kandidaat als lijsttrekker. Destijds werkte ze fulltime, maar sinds de komst van haar tweede zoontje valt het Statenlidmaatschap niet meer te combineren met het moederschap en haar andere baan.