Hein Jaap Hilarides en Paul van Dijk samen tijdens poëzieweek

BALK Hein Jaap Hilarides en Paul van Dijk treden donderdag 30 januari vanaf 20 uur op Podium Gorter te Balk. Het optreden valt in de Nationale Poëzieweek.

Schrijver en muzikant Hein Jaap Hilarides kreeg van Podium Gorter het verzoek zich voor dit optreden te laten inspireren door Herman Gorter. De klanken en het ritme van de gedichten van Gorter zullen dan ook een inspiratiebron vormen. Hilarides kiest eigen gedichten en boogiewoogies die passen bij het werk van een van de grootmeester van de Nederlandse poëzie. Daarnaast gaan Hilarides en dichter/muzikant Paul van Dijk een bijzondere samenwerking aan. Terwijl Paul van Dijk gedichten voordraagt zal Hein Jaap piano spelen. Omgekeerd zal Paul Hein Jaap begeleiden als hij teksten ten gehore brengt.

Hein Jaap Hilarides maakte in de jaren negentig deel uit van de Friestalige popband Wiegels Wjukkelmasine. Zijn eerste dichtbundel dateert van 2000. Hij publiceerde verhalenbundels en drie romans. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek. Daarnaast is hij op pad met een programmaatje over boogiewoogie, zijn eerste muzikale liefde.

Dichter en muzikant Paul van Dijk nimt dy mei nei in plak tusken reinbôgen en slommerdreamen, op syk nei in famke fan snie. Rjochting sykjend yn dream en taal, yn stêd en bosk, op syk nei it ferlerne, om te oerlibjen.

Dizze foarstelling is in cross-over fan gedichten en muzyk.

Tegearre mei Thys Wadman (cello) giet Paul de muzikale dialooch oan mei jim, it publyk, op eigen neo-klassieke muzyk.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.vanplan.nl of in de losse verkoop bij de fa. Haantjes, Van Swinderenstraat 54 te Balk. Zie ook www.podiumgorter.nl.