Benjamin Herman bij Podium Gorter Balk

BALK Saxofonist Benjamin Herman treedt zondag 2 februari vanaf 15.30 uur op in Podium Gorter.

Herman is bekend van zijn optredens bij onder meer DWDD en een van de beste saxofonisten van Nederland.

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is één van de meest productieve musici van zijn generatie. Naast zijn bezigheden met New Cool Collective, dat al zesentwintig jaar zalen volspeelt over de hele wereld, maakte hij sinds de jaren negentig meer dan twintig soloplaten. Variërend van postmoderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg en samenwerkingen met schrijvers en vocalisten (Remco Campert, Jules Deelder, Ruben Hein, Wouter Hamel, Daniel von Piekartz), tot de verrassend plezante understatements van standards op albums als Café Solo en Trouble.

Zijn trio als basisopstelling is in zijn zoektocht naar een herkenbare en persoonlijke saxgeluid al drie decennia een terugkerend onderdeel. De liveoptredens met het trio kenmerken zich door een gevarieerd en uitgebreid repertoire, zorgvuldig samengesteld uit Benjamin’s uitgebreide oeuvre. Met verve weten zij met z’n drieën het publiek te verrassen met een mix van tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen.

De samenstelling van het trio: Benjamin Herman – altsaxofoon, Thomas Pol – contrabass en Joost Patocka – drums.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.vanplan.nl en in de losse verkoop bij de fa. Haantjes, Van Swinderenstraat 54 te Balk. Zie ook: www.podiumgorter.nl.