Hester de Vries wint voorronde FK turnen

JOURE Hester de Vries uit Wijckel heeft zondag in Joure de eerste voorronde gewonnen van het Fries Kampioenschap Turnen.

Een wedstrijd waarbij het totaal van de behaalde cijfers meetellen voor de dagprijzen, kwalificatie voor de F.K. meerkamp en de F.K. per toestel.

Hester de Vries verraste zichzelf, ouders en trainster door bij deze wedstrijd in de meerkamp eerste te worden. De verrassing kwam voornamelijk door het feit dat zij twee jaar niet meer geturnd had. Het turnster bloed ging weer kriebelen en daarom is de inwoonster van Wijckel vanaf de zomervakantie weer gaan trainen, nu bij de vereniging Shell uit Oudehaske als eerste jaar junior.

Hester turnde een fantastische wedstrijd. Bij de onderdelen sprong, brug, balk en vloer werden respectievelijk de 1e, 4e, 2e en 5e plaats behaald. De behaalde resultaten betekenen dat de 13-jarige bij drie onderdelen plaatsing voor de F.K. per toestel heeft afgedwongen. Het totaal aantal punten was goed voor een knappe eerste plaats. Een plaatsing voor de F.K. meerkamp kan pas na de tweede wedstrijd veilig gesteld worden.