Polem in Lemmer ziet vraag naar polyester tanks toenemen

Silo- en tankenbouwer Polem in Lemmer levert deze week opslagtanks af aan Marine Olie Tank Terminal in Wormer.

De silo’s maken onderdeel uit van een ‘park’ met twaalf tanks. Het Noord-Hollandse gebruikt ze voor de opslag van plantaardige oliën en vetten. De tanks worden getransporteerd per vrachtschip via het IJsselmeer.

Eerder realiseerde Polem al een soortgelijk tankenpark voor deze klant en de kans is groot dat het Lemster bedrijf ook een derde serie van twaalf tanks mag produceren. Verkoopmedewerker Dennis van Weezep spreekt van ,,een van de grootste orders ooit voor Polem.’’

Polem bouwt de tanks en silo’s van polyester. Het Lemster bedrijf profiteert van de ontwikkeling dat meer en meer bedrijven hun roestvaststalen tanks laten vervangen door kunststof. Bij Marine Olie Tank Terminal is dat eveneens het geval. Het bedrijf heeft geconcludeerd dat polyester tanks sneller te reinigen zijn. Doordat polyester geen naden bevat, zijn de tanks bovendien makkelijker te legen en blijft er geen residu achter.

Het bedrijf, dat circa 140 werknemers telt, is vooral bekend van de opslagsilo’s voor veevoer en kunstmest bij boeren. De agrarische sector is echter al geruime tijd niet meer verantwoordelijk voor het merendeel van de omzet. ,,De landbouw vormt een stabiele basis”, verklaart Van Weezep, ,,maar in andere sectoren is voor ons meer groei te realiseren. We richtten ons vooral op de veevoer- en voedingsmiddelenindustrie, zoutopslag en papierpulp, ook in het buitenland.”