Korfballers KC Harich doen zichzelf tekort tegen Noordenveld

HARICH Afgelopen weekend stond voor KC Harich de return tegen KV Noordenveld op het programma. Inmiddels is tegen alle ploegen uit de competitie een keer gespeeld en is het alweer tijd voor het tweede deel van de zaalcompetitie. De Harichsters staan er prima voor in de strijd om handhaving. Bij een goed resultaat tegen Noordenveld kon een volgende stap gezet worden.

De vorige wedstrijd werd door Harich redelijk overtuigend gewonnen met 22-15. Met veel vertrouwen begonnen de Harichsters, met Jacky Tuinier in de basis op de plek van Arend Siemonsma, aan de wedstrijd. Het waren echter de korfballers uit Roden die vurig uit de startblokken schoten. Binnen een mum van tijd hadden ze een 3-0 voorsprong te pakken, waardoor de Harichsters al vroeg in de wedstrijd in de achtervolging moesten.

Het lukte Harich niet om deze vroege achterstand om te buigen en gedurende de hele eerste helft liepen de Harichsters dan ook achter de feiten aan. Noordenveld wist zelf verder uit te lopen naar 9-3. Echter door twee puike afstandsschoten van Jornt Elgersma en Anouk van der Brug werd het verschil voor de rust weer teruggebracht naar vier punten verschil, 9-5.

Arend Siemonsma was inmiddels binnen de lijnen gebracht en ook Ype Breeuwsma maakte net als vorige week weer zijn opwachting in het team van Hans Meulman. Dit moest ervoor zorgen dat Harich zichzelf weer terug ging vechten in de wedstrijd. Gaandeweg de tweede helft lukte het de Harichsters beter om tot meer schoten te komen. Het schotpercentage bleef echter dusdanig laag dat het niet lukte om de aansluiting te vinden. Ook het inbrengen van Alie Klijnstra, die verdienstelijk inviel met twee rake treffers, mocht niet meer baten. De voorsprong van Noordenveld bleek te groot om in te halen in een wedstrijd waarin Harich vooral zichzelf tekort deed. De wedstrijd ging dan ook met 19-15 verloren.

Volgende week staat de return, om 15.30u in sporthal de Trime, tegen Oranje Zwart uit Zwolle op het programma. Tegen deze ploeg heeft Harich nog wat recht te zetten, maar duidelijk is dat het vizier scherper moet staan dan in deze wedstrijd.