KC DTG verliest punt tegen koploper

BALK Korfbalclub DTG heeft dit weekend met 17-17 gelijkgespeeld tegen de collega’s van Hoogkerk.

Voorafgaand was het doel voor het vlaggenschip van DTG duidelijk, winnen van Hoogkerk om mee te blijven doen in de bovenste regionen van poule 2B. Met een 15-11 voorsprong leek de overwinning bij de wedstrijd DTG – Hoogkerk naar DTG te gaan. Hoogkerk dacht hier anders over, ze kropen langzaam dichterbij en zorgden voor een eindstand van 17-17.

De beginfase was overduidelijk voor DTG, met een strafworp en een prachtige one hander van Jasper stond de koploper binnen no time op een 2-0 achterstand. Dit lieten ze niet zomaar gebeuren en met twee doelpunten uit evenveel pogingen liet de ploeg uit Hoogkerk zien waarom ze momenteel boven aan staan. Echter liet DTG zien dat de eerdere geflatteerde uitslag tegen Hoogkerk (29-19 verlies) een eenmalige miststap was. Met prima uitgespeelde aanvallen waren het met name de dames van DTG die Hoogkerk op een achterstand schoten. Verdedigend had DTG overigens ook prima de zaken op orde en werden in de eerste helft maar negen tegentreffers geïncasseerd. De ruststand bedroeg 11-9.

Het was zaak voor DTG om Hoogkerk niet terug in de wedstrijd te laten komen, geduldig blijven aanvallen en verdedigend de taken blijven uitvoeren was de opdracht van trainer/coach Albert Wagenaar. Hier werd gretig naar geluisterd en na een kwartier in de tweede helft stond DTG op een welverdiende 15-11 voorsprong. Vanaf dat moment werden eenvoudige kansen helaas gemist en sloop Hoogkerk dichterbij. Met twee strafworpen op rij stonden zei ineens weer op gelijke hoogte met DTG. Een welverdiende overwinning voor DTG leek onnodig weg te worden gegeven, echter in de laatste 20 seconden van de wedstrijd leek DTG toch te krijgen wat ze hadden verdiend. Een strafworp voor DTG uiterste eindfase moest twee punten gaan opleveren, fluitsignaal, bal door de korf, doelpunt. Toch dacht de scheidsrechter hier anders over, want op het moment van influiten voor de strafworp liep een speler van Hoogkerk te vroeg in. Hierdoor moest de strafworp opnieuw worden genomen, helaas ging deze mis, eindstand 17-17

Alles wat DTG was bleef verbijsterd, kwaad en teleurgesteld achter. Hoe was dit mogelijk? De strijd om de koppositie blijft dus nog in het voordeel van Hoogkerk.

Aankomende zaterdag treedt DTG om 19:15 aan tegen De Graneat uit Dokkum.