HSV Gaasterland is sterk van start op de Friese Kampioenschappen

GAASTERLAND De eerste dagen van de Friese Kampioenschappen dressuur zitten er op. Leden van HSV Gaasterland presteren goed op de kampioenschappen. Zo werd Franciska Hoogland met Havana is Reserve Kampioen in de klasse B met 65,33% en mag Friesland vertegenwoordigen op het NK.

Ook de tweede dag van het FK dressuur scoorden amazones van HSV Gaasterland. In de klasse L2 voor A/B ponys werd Eline Dijkstra Kampioen met Cuppers Sarah met een score van 60%. Zij hebben hiermee een ticket gescoord voor het NK. In de M1/M2 voor C ponys werd Lonneke Folkertsma kampioen met Magic’s Thursday Forest Milou. In de hoogste klasse bij de pony’s Z2 cat D/E was het Zara van der Werff die met de titel Reserve Kampioen naar huis ging. Met haar pony Ifar behaalde ze een gemiddeld percentage van 67,662% over de gewone proef en de kür op muziek.

De beide dressuur instructeurs van HSV Gaasterland behaalden ook goede resultaten. Zo werd Kenna Bakker Reserve Kampioen in de Z2 en Jacob van der Heide werd Fries Kampioen in het ZZ-licht.