Geen verwarring tijdens Valentijnsavond bij Podium Gorter?

BALK Pieter Joukes en Ronald Snijders deden net alsof ze tijdens Valentijnsavond voor de VPRO een live talkshow moesten opnemen. Podium Gorter had de heren die samen De Staat van Verwarring vormen, uitgenodigd met hun theatrale talkshow.

Tijdens het optreden werd duidelijk dat het een soort warming up was voor hun optreden tijdens Valentijnsdag in de Kleine Komedie in Amsterdam. „U kunt er nog net bij maar we zijn morgen grotendeels uitverkocht,” aldus een van de heren.

Ze hadden aan Anne Herrema, voorzitter en onder meer programmeur van Podium Gorter gevraagd twee Balksters uit te nodigen die zich zouden willen lenen voor een verwarrend interview. Piet Siemonsma van supermakt Plus uit Balk en fysiotherapeute Anna Marca van Bruggen toonden zich zo sportief en onderwierpen zich aan een publiek interview.

Siemonsma was als eerste aan de beurt. Hij had zich perfect voorbereid en pareerde een paar grappen uitstekend. Hoe zo ‘in een staat van verwarring’, zal hij hebben gedacht. De Balkster ondernemer en regiohoofd van de Elfstedentocht bleef ijskoud onder de vragen van de heren. Hij toonde zich niet echt onder de indruk en een fles wijn was snel verdiend.

Na de pauze was Van Bruggen aan de beurt. Ook zij weerde zich uitstekend met een totaal andere strategie. Haar eerlijke verhaal over haar voorkeur voor het behandelen van mensen, die kampen met de gevolgen van een hersenaandoening, zette de mammen opnieuw op het verkeerde been. Maar wederom toonden ze zich sportief. En public spraken ze hun waardering uit voor de open en eerlijke opstelling van Anna Marca Van Bruggen.

Het was, kortom, opnieuw een leuke avond bij Podium Gorter in Balk. Het is een goede keus van het bestuur voor aanvang een kopje koffie en of thee te schenken. Dit benadrukt de intieme en gemoedelijke sfeer van dit unieke theater.

Vooral de jongere mensen onder het publiek toonden zich deze avond enthousiast en tekenden massaal in op de lijst voor de nieuwsbrief.

Nog twee officiële avonden te gaan in dit theaterseizoen. Jan Tekstra komt, het kan wel eens druk worden want zijn voorstelling in de Harmonie in Leeuwarden gaat niet door, aldus Herrema. En als afsluiter van dit seizoen Kieran Goss en zangeres Annie Kinsella. De Ierse singer songwriter moest vorig jaar verstek laten gaan wegens familieomstandigheden, maar ze komen alsnog graag naar Balk.

Als extraatje biedt PG zondag 8 maart een gratis voorstelling van Bennie Huisman aan. In het kader van Boeken van Fryslan worden die middag Fryske boeken gepresenteerd door AFUK. Bovendien kan die middag, tegen een kleine vergoeding, ook nog meegedaan worden aan een bierproeverij. Deze proeverij wordt georganiseerd door de mensen van Tsjerkebier. De keuze is uit drie soorten bier: Lichte preek, Swiere dûmny of Alderling. Het belooft weer een gezellige ‘dienst’ te worden, met dank aan het kerkbestuur van de doopsgezinde kerk.