Internationale Vrouwendag in de Treemter te Balk

BALK In samenwerking met een aantal enthousiaste vrouwen uit de omgeving van Balk en Sociaalwerk de Kear wordt zaterdag 7 maart van 15:00 tot 18:00 uur een Vrouwendag gehouden in de Treemter.

De toegang is gratis.

Deze middag is vooral een proeftuin in inspiraties op vele vlakken, zoals tips ontvangen om je kledingstijl te verfijnen die meer bij de vrouw past die je nu van binnen bent, of net die supertips voor je make-up door Veronika van StylExperience uit Hemelum. Een mini-les in stoelyoga of yin yoga ervaren wordt door Nicolette van Oortmerssen van Yoga met Nicolette uit Balk gegeven. Er is inspiratie met bodypainting door Martine Lissenberg van de Schminkkoffer uit Hemelum en het maken van tassen door Jitske van de Theetuin Wijckel, die ook de mogelijkheden met een High Tea laat zien en proeven. Je kunt ook aanschuiven bij de workshop dromenvangers maken welke verzorgd wordt door de Knutselmuts uit Balk. Dat je door kleine veranderingen in je eten lichaamsklachten kunt laten afnemen deelt Rachel van Food your thought uit Oudemirdum.

Siska Kroondijk haar inktillustraties en schrijven in de liefde voor het Wilde Hart zijn inspirerend naar de liefde en vrijheid in je eigen hart. De sieraden van Puur Passie van Charlotte zijn oogstrelend en samen met de dankbaarsheidstrengen die ze zelf maakt zitten ze vol symboliek. Er is een samenwerking met een aantal vrouwen uit het AZC die hapjes verzorgen uit hun land van herkomst, om zo hun smaaksensaties te delen. Misschien kan ook nog wel gedanst worden.

Internationale Vrouwendag staat elk jaar 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Het doel is aandacht te vragen voor thema's zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme. Dit jaar is het thema Vrijheid. Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Vrijheid van vrouwen dient niet onderhandelbaar te zijn. Vrijheid moet vanzelfsprekend zijn en dat is lang nog niet altijd het geval.

Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.

Deze middag is vol proeverijen en inspiraties van vrouw tot vrouw. De entree is geheel vrij en voor vrouwen vanaf 18 jaar. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina Internationale Vrouwendag Balk: www.facebook.com/events/629658271165915