Schuttevaerrace opnieuw over twee dagen; inschrijving geopend

STAVOREN De Schuttevaerrace gaat dit jaar opnieuw over twee dagen in plaats van drie. Dit naar aanleiding van lovende reacties van de vorige race, die de deelnemers van Stavoren naar de Waddeneilanden voert. De inschrijving voor de 37e editie is geopend.

De race begint officieel op donderdagavond 2 juli tussen 19:00 en 20:30 uur met de registratie in de Potvis. De start is op vrijdag 3 juli om 7:00 in Stavoren.

De race bestaat uit een traject van zeilen, hardlopen en fietsen. De start is traditiegetrouw vanuit Stavoren, waar alle deelnemers naar de zeiljachten rennen. Die varen vervolgens over het IJsselmeer naar Kornwerderzand om via de Waddenzee Texel te bereiken. Daar wacht het eerste fietsonderdeel: een tijdrit van 60 kilometer, gevolgd door een nieuwe zeiltocht, ditmaal naar Harlingen. In de haven is het de beurt aan de hardlopers, die een afstand van 20 kilometer afleggen. Dan zeilend terug naar de eilanden: op Vlieland wederom een fietstocht (ditmaal over 36 kilometer). Op Terschelling is, tot slot, het laatste hardloopdeel dat bestaat uit een traject van 12 kilometer. Hierna worden de zeilen weer gehesen en varen de deelnemers de omgekeerde route terug naar Stavoren.