Zadenbibliotheken in Joure, Lemmer en Balk weer open

REGIO De zadenbibliotheken in Joure, Lemmer en Balk zijn vanaf begin maart weer open. Er zijn weer volop nieuwe zaden te leen en er is een medewerker aanwezig om uitleg en informatie te geven.

In een zadenbibliotheek kunnen kosteloos zaden worden geleend en geruild. Er zijn achttien locaties in Friesland. Elke locatie heeft een collectie zaden van groenten, kruiden en bloemen.

De zadencollectie is op elke locatie anders en bestaat uit zaden die zijn verzameld in de Permatuin Joure, van leners die zaden terug brengen en zaden die andere tuiniers hebben ingebracht. Ook zijn er soms restanten van overgebleven biologische zaden van bedrijven.

De opening van het nieuwe seizoen is op maandag 9 maart om 14.00 uur in Joure en op donderdag 12 maart om 14.00 uur in Lemmer en Balk. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom.

Zelf aan de slag

Iedereen die aan de slag wil met het zaaien maar geen idee heeft hoe of waar te beginnen, kan op zaterdag 28 maart meedoen aan een workshop zaaien in de bibliotheek in Joure.

Deelname staat open vanaf 10 jaar. Er wordt in de bibliotheek een begin gemaakt met zaaien. Het ingezaaide mag mee naar huis worden genomen.

Meedoen aan de workshop kost 3,50 euro voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen vijf euro.

Er kunnen maximaal twaalf personen deelnemen. Aanmelden kan via www.bmf.nl/workshop-zaaien en aan de balie in de bibliotheek.