Zadenbibliotheek klaar voor nieuw seizoen

BALK De zadenbibliotheken in Joure, Lemmer en Balk zijn vanaf begin maart weer open. Er zijn weer volop nieuwe zaden te leen en er is een medewerker aanwezig om uitleg en informatie te geven.

In een zadenbibliotheek kun je kosteloos zaden lenen en ruilen. Er zijn in Friesland 18 locaties, waaronder dus in de bibliotheken in Joure, Lemmer en Balk. Elke locatie heeft collectie zaden van groenten, kruiden en bloemen. De zadencollectie is op elke locatie anders en bestaat uit zaden die zijn verzameld in de Perma-tuin Joure, van leners die zaden terug brengen en zaden die andere tuiniers hebben ingebracht. Ook zijn er soms restanten van overgebleven biologische zaden van bedrijven.

De opening van het nieuwe seizoen is op maandag 9 maart om 14.00 uur in Joure en op donderdag 12 maart om 14.00 uur in Lemmer en Balk. De toegang is gratis, iedereen is van harte welkom.

Iedereen die graag aan de slag wil met het zaaien maar geen idee heeft hoe of waar te beginnen, kan op zaterdag 28 maart meedoen aan een workshop zaaien in de bibliotheek in Joure. Leuk om samen met je (klein)kind, vanaf 10 jaar te doen. Er wordt in de bibliotheek een begin gemaakt met zaaien en dit mag ook mee naar huis genomen worden.

Meedoen aan deze workshop kost € 3,50 voor leden van de bibliotheek, niet-leden betalen € 5,-

Aanmelden kan aan de balie in de bibliotheek of via www.bmf.nl/workshop-zaaien