Bos en Meerzicht breidt uit

OUDEMIRDUM - Particuliere verzorgingsinstelling Bos- en Meerzicht in Oudemirdum breidt uit met drie nieuwe buitenappartementen.

In Bos- en Meerzicht zijn 34 binnen appartementen en 3 nieuwe buitenappartementen beschikbaar. Deze appartementen zijn vanaf 1 april bewoonbaar en zijn van alle gemakken voorzien. Debby Nota van Bos- en Meerzicht wil dat de bewoners en ook de zorghotel gasten die in haar woon-zorgvoorziening wonen of verblijven een thuis hebben waar ze veilig, geborgen en naar eigen wens en regie kunnen wonen.

Ook in de laatste levensfase verdienen ze de beste zorg en aandacht maar ook de regie om (samen) met familie vorm te geven aan hun leven. ‘ ‘De eenzaamheid wordt op deze manier verminderd en er is meer aandacht voor de zorg van de bewoners. Zo hoort het eigenlijk overal te gaan, ik gun dit ieder persoon! Zorg zoals u het ook zou willen voor uw eigen vader of moeder.

De kleinschalige particuliere woonzorgvoorzieningen worden in Nederland steeds populairder. De keuze voor een kleine woonzorgvoorziening wordt steeds eerder gemaakt. Deze woon-zorg voorzieningen hebben vaak een huiselijke sfeer en persoonlijke aandacht afgestemd op de bewoner hoog in het vaandel.

Ruim de helft van de ouderen in Nederland is eenzaam. De inzet van kleinschalige particuliere zorgvoorzieningen geeft ouderen een thuis waar je kan leven zoals je gewend bent maar wel met een veilig gevoel en service en zorg in nabijheid. De persoonlijke aandacht en begeleiding is de hoogste prioriteit. Genoeg medewerkers, tijd en expertise zijn kenmerken van de particuliere zorg. Een particuliere zorgvoorziening is een complex waar zorgbehoevende (ouderen) wonen en waar ondersteunde diensten voor zorg, welzijn en service het fundament is. In deze woningen wonen vaak niet meer dan 15 tot 40 bewoners, afhankelijk van het aantal medewerkers.

Zie ook: https://bosenmeerzicht.frl