Ponysuccessen voor Morraruters

KOUDUM Afgelopen weekend werd een ponydressuur en bixie-wedstrijd bij de Morraruters gehouden. Na een paar afgelaste wedstrijden vanwege de stormen konden de morra’s weer los. En zeker niet zonder succes.

Silke Lageweg (foto) won met Mashon de eerste prijs in de eerste proef L1 dressuur met 186 pt. (1 wp.). In de tweede proef won Iris Ybema met Orchid’s Darian de eerste prijs L1 dressuur met 186 pt. (1 wp.).

De Morraruter bixie-meiden lieten zich in het sterke deelnemersveld goed zien. Ilse de Vries won met haar pony de eerste prijs in de eerste proef met 84 pt. in de AA dressuur, in de tweede proef behaalde ze 82 pt.(2 wp.). Sanna Dijkstra won met Breewars Silke in de B1 dressuur de eerste prijs met 110 pt. (1 wp.) Ze sprong daarna ook nog een mooi parcours klasse A en dit leverde haar 25 pt. op. (1 wp.) Marith Dijkstra scoorde met Breewars Silke in de AA dressuur 79 pt. in de eerste proef en in de tweede proef werd ze eerste met 81 pt. (2 wp.)

Uitslagen paarden

Mirjam Kadijk startte haar twee paarden zondag 8 maart in Enkhuizen. Met Minke W v. Dedgum behaalde ze in de L1 dressuur 193,5 pt. in de eerste proef en 195,5 pt. in de tweede proef. (3 wp.) Met Feikje W v. Dedgum werd ze beloond met hoge punten door de jury, in de L2 kreeg ze 201,5 pt. in de eerste proef en 208 pt. in de tweede proef. (4 wp.)

Zaterdag 7 maart deed Klaske Jonkman met Willem KJ aan een dressuurwedstrijd in Bolsward. In de eerste proef werd ze derde met 196,5 pt. en in de tweede proef werd ze vierde met 197,5 pt. (4 wp.) Anneke Heida sprong met Foxstop v. Essene zaterdag 7 maart in Oenkerk twee foutloze parcoursen klasse B. In het eerste parcours leverde haar dat een vijfde prijs op. (2 wp.)