Turnsters EvenwichtsBalk op hoogste trede Kampioenschap

BALK Drie turnsters van De EvenwichtsBalk uit Balk hebben de gouden medaille veroverd tijdens het Noord Nederlands Kampioenschap in de Celine van Gernerhal te Emmeloord.

De turnsters kwamen in drie verschillende niveaus en leeftijdscategorieën uit.

Bij Level C7 Instap turnden Lisa de Jong en Wiesje Schuurman een prachtige wedstrijd. Wiesje Schuurman, nog goed voor een zesde plek op de Friese Kampioenschappen, haalde nu een mooie vijfde plek.

Lisa de Jong was 1ste bij het F.K en turnde ook deze keer weer een prachtige wedstrijd, zowel op sprong/brug/vloer behaalde ze de hoogste score. Ze behaalde dan ook met ruime voorsprong de eerste plaats.

Bij Level C6 Instap, stond Sophie Stijlaart op de hoogste plek. Ook Sophie had op drie onderdelen (sprong/brug/vloer) de hoogste score. Sophie had zich als derde op het FK geplaatst, dus een uitstekende prestatie.

En bij Level C6 Pupil was het nadat ze ook al Fries Kampioen was geworden, Ilse Bajema die Noord Nederlands Kampioen werd. Dit werd een spannende strijd. Met op balk en sprong de hoogste score wist ze haar eerste positie te behouden.