GGD Fryslân meldt nog twee nieuwe coronapatiënten: in Terkaple en Sneek

TERKAPLE/SNEEK - Een man uit Terkaple (De Fryske Marren) en een man uit Sneek (Súdwest-Fryslân) zijn besmet met het coronavirus. Dat maakte GGD Fryslân donderdagochtend bekend.

De besmette man uit Terkaple (53) heeft het virus volgens gemeente De Fryske Marren tijdens wintersport in Oostenrijk opgelopen. Hij kwam daar in contact met iemand die het virus droeg. De man is inmiddels klachtenvrij en door de GGD getest toen hij al herstellende was.

Hij werkte ook toen hij milde klachten had. ,,Daarom worden de mensen met wie hij daar in contact is geweest onderzocht door GGD Fryslân'', schrijft de gemeente. ,,Zijn vrouw heeft zeer milde klachten en blijft net als haar man thuis. Hun uitwonende kinderen hebben geen fysiek contact met hen gehad en maken om deze reden geen deel uit van het contactonderzoek.''

Sneker gezin in thuisisolatie

De Sneker, een veertiger, verblijft met zijn gezin in thuisisolatie. Hij heeft milde klachten. Hij is in contact geweest met een patiënt ,,die een relatie heeft met de provincie Brabant'', schrijft de gemeente Súdwest-Fryslân. Zijn vrouw heeft milde klachten en blijft ook thuis. Hun twee kinderen, schoolgaand bij Nordwin Collega en Friese Poort, hebben geen klachten maar blijven uit voorzorg thuis.

De GGD heeft contact gehad met de scholen. Maar omdat zij niet ziek zijn geweest en geen verschijnselen hebben, lopen personeel en de leerlingen van de scholen geen risico.

Leeuwarder

Daarnaast is de 32-jarige Leeuwarder Pytrik Hiemstra besmet. Hij werkt bij een sportschool. Ook daar lopen de contactonderzoeken. Hiemstra deed donderdagochtend al zijn verhaal in de Leeuwarder Courant.

Het totaalaantal besmettingen in Friesland staat nu op zes. Naast deze drie zijn een echtpaar uit Gorredijk en een 78-jarige Drachtster besmet. De GGD komt om 16.00 uur weer met een update.