Damclub T.O.G. Koudum grijpt overal naast

KOUDUM Voor damclub Koudum was het dinsdag 10 maart de alles-of-niets-dag in het nog ongeslagen Tersoal. Het was de laatste wedstrijd in de ZWH-kompetitie. Alles was mogelijk behalve degradatie.

Bij Koudumer winst was het kampioenschap en promotie een feit. Bij een gelijk spel of verlies voor Koudum was het afhankelijk van de uitslag Idskenhuizen - Terkaple. Nieuw was dat door het coronavirus vooraf en achteraf geen handdruk werd gegeven door de spelers. Vooraf waren nu welgemeende woorden en werd na afloop sportief voor elkaar geapplaudisseerd.

Koudum verloor met 11-7 in Tersoal en Idskenhuizen remiseerde tegen Terkaple. Tersoal was nu kampioen. Ondanks dat Koudum drie bordpunten meer had dan Idskenhuizen, promoveerde Idskenhuizen omdat zij de onderlinge wedstrijd van Koudum had gewonnen.

De uitslag kwam op het bord met overwinningen van Klaas Herder, Sjoerd Huitema en Jan Geert Vogelzang. Een gelijkspel werd behaald door Sietze van der Wal en de overige vijf spelers moesten in verlies berusten. Alle ogen zijn nu weer gericht op de laatste wedstrijden in de eigen clubkompetitie.