Vrouwen uit Sloten verzamelen hulpgroep van ruim twintig man

SLOTEN Froukje Rienstra en Katharina Pander uit Sloten hebben een hulpgroep van ruim twintig man verzameld. Met de groep willen ze hulp bieden aan mensen die door de coronocrisis in de problemen komen.

De vrouwen willen graag iets betekenen voor mensen in Sloten, Wijckel en Tjerkgaast. Afgelopen week maakten ze al een buitenlampje voor iemand die dat zelf niet kon. „Maar we kunnen ook boodschappen doen of klusjes rond het huis,” vertelt Rienstra. „We houden ons wel aan de richtlijnen van het RIVM. Zorg verlenen of gezellig een bakje koffie doen zal het helaas niet worden.”

Het initiatief borrelde bij de vrouwen op op de zondag dat het kabinet de verregaande maatregelen afkondigde en onder meer de horeca op slot zette. „We hebben gelijk al een berichtje op Facebook gezet dat we een hulpgroep wilden starten.”

Vrij snel ontvingen de dames reacties van met name bekenden die de handen uit de mouwen wilden steken. Maar ook buiten de eigen kring wilden ze helpers en hulpbehoevenden bereiken. „Dus hebben we briefjes gemaakt. Die hebben we huis-aan-huis gebracht. Daar kwamen weer nieuwe helpers uit. Ook mensen die we niet kenden.”

Rienstra en Pander kennen elkaar vooral als moeders van kinderen op dezelfde school. Wie zich wil aanmelden om te helpen of voor hulp kan de vrouwen bereiken op: 06-31164898 (Rienstra) of 06-25258132 (Pander).