Vertraging voor verhuizing Sybrandy’s Speel- en Natuurpark

OUDEMIRDUM Het eerste beton voor het nieuwe Sybrandy’s Speel- en Natuurpark is gelegd. Op de foto worden de fundamenten van de safari-jeepbaan en voor de grote glijbaan gelegd.

De verhuizing van het park heeft enige vertraging opgelopen, omdat Wetterskip Fryslân zorgen heeft over de waterveiligheid. Het oude park wordt verplaatst naar De Hege Gerzen in Oudemirdum.

Een aantal attracties komt vlakbij de IJsselmeerdijk te liggen. Dat zou de dijk kunnen verzwakken. „Zo meteen heb ik Sybrandy’s gered en dan moet de reddingsbrigade komen. Dat wil ik niet,” zegt ondernemer Sjerp Jaarsma die het nieuwe park laat aanleggen.

Jaarsma heeft een onderzoeksbureau gevraagd te berekenen of de attracties inderdaad de dijk kunnen verzwakken. Hij zegt dat hij momenteel in goed overleg is met het waterschap en hij heeft naar eigen zeggen alle vertrouwen in een goede afloop.

De vertraging van de bouw door het nadere onderzoek wordt overschaduwd door de coronamaatregelen. Vanwege de nieuwe overheidsregels mag het park waarschijnlijk toch niet eerder open dan 1 juni.