Niemand betaalt minder voor een autoverzekering dan de Friezen

Aangeboden door: HoyHoy

Gemiddeld betalen de inwoners van Friesland het minst voor een autoverzekering. Dit geldt voor zo goed als alle leeftijden, maar ook voor alle mogelijke dekkingsvormen. Friezen betalen namelijk 502,17 euro per jaar voor een WA autoverzekering.

Zo’n WA dekking is voor elke bezitten van een auto verplicht in Nederland. De gemiddelde jaarpremie in heel Nederland ligt een stuk hoger dan in Friesland. Zo’n autoverzekering bedraagt namelijk 603 euro per jaar als je kijkt naar het gemiddelde van alle inwoners van ons land.

Jongeren zijn het meeste geld kwijt

In heel Nederland geldt dat met name de jongeren veel premie moeten betalen voor hun autoverzekering. Dit is al jaren het geval. Gemiddeld zijn de Nederlandse jongeren maar liefst 1307 euro kwijt aan een WA verzekering. Dit is dus vele malen hoger dan het gemiddelde voor alle verzekerden. Dit ligt zelfs meer dan de helft lager op 603 euro. Voor een beperkt cascoverzekering ligt het bedrag dat de jongeren per jaar betalen nog hoger. De jaarlijkse lasten hiervoor zijn namelijk 1369 euro. Een volledig cascoverzekering is nog veel duurder. Het bedrag hiervoor is maar liefst 2063 euro, terwijl dit landelijk voor alle verzekerden 1066 euro is.  Gelukkig zullen deze kosten voor de Friese jongeren toch wel wat lager liggen, maar ook zij betalen meer dan de oudere autobestuurders in Friesland.

Kun je alsnog geld besparen bij je autoverzekering?

Alhoewel de autoverzekeringen in Friesland dus relatief goedkoop zijn, met name als je ze vergelijkt met de andere provincies, kun je zeker alsnog geld hierop besparen. Je autoverzekering vergelijken kan je hier bijvoorbeeld bij helpen. Op deze manier kun je namelijk de goedkoopste autoverzekering van heel Nederland vinden. Daarna kun je dit natuurlijk afsluiten. Overigens moet je niet alleen kijken naar de hoogte van de premies, maar je moet ook rekening houden met de voorwaarden. Logischerwijs kun je ook kiezen voor de verzekering die de beste combinatie van deze twee factoren is. Zodoende kun je dus kiezen voor de beste deal. Het is overigens goed om te weten dat een goedkope autoverzekering niet slechter is dan een dure.