Docenten Caleido brengen fietsend huiswerk rond

Luttelgeest/Balk - De docenten Sandrina en Diane van Caleido (onderwijs voor anderstaligen in Emmeloord en Lemmer) hebben deze week 60 kilometer op de fiets afgelegd om de leerlingen hun huiswerk te bezorgen.

​Beiden zijn fanatieke fietsers en bedachten dit fietsplan omdat de meeste leerlingen geen digitaal onderwijs kunnen volgen en dus op dit moment hun structuur en contacten missen.

Waar de andere docenten van de verschillende locaties van VariO Onderwijsgroep les geven op afstand, is dat voor deze doelgroep een stuk moeilijker. Sandrina; ‘Een kleine groep leerlingen beschikt thuis over een iPad of laptop, maar verreweg het grootste deel niet. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen van het AZC in Luttelgeest en Balk. Beschikken ze over iPad of laptop, dan moeten ze vaak ook nog hopen dat de wifi beschikbaar is. Ook de computerruimtes zijn wegens het coronavirus gesloten. Deze leerlingen ontvangen daarom een geprint lespakket van ons.’

 

Houvast

De bezorgde lespakketten bieden de leerlingen houvast. Door het sluiten van de scholen is deze groep een groot deel van hun structuur en veiligheid kwijt. ‘Het is voor ons een onzekere periode, maar voor deze leerlingen met een verleden is de onzekerheid nog groter’, legt Diane uit. ‘Onze leerlingen gaan allemaal heel graag naar school en dat kan nu niet. Ze zijn blij om een bekend gezicht aan de deur te zien en weer schoolwerk te kunnen maken.’

 

Reacties

De docenten krijgen hartverwarmende reacties. Sandrina: 'Voor velen is het even een momentje om wat vragen te stellen en wij kunnen kijken of het goed gaat met iedereen. Ook de ouders zijn geroerd door de moeite die wij voor de kinderen nemen’.

Vanwege het succes gaan Sandrina en Diane wekelijks schoolwerk brengen naar de leerlingen en nemen ze het gemaakte huiswerk weer mee. Uiteraard helpen meer collega’s een handje en houden ze de afstand van 1,5 meter afstand tijdens het fietsen in acht.

Caleido-ISK

Caleido-ISK (Internationale Schakelklas) is een school voor anderstaligen. De leerlingen komen uit alle windstreken van de wereld. Om dit moment wordt er les gegeven aan leerlingen uit 15 verschillende landen, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar op alle niveau’s. De leerlingen krijgen er vooral heel veel Nederlands, maar ook andere vakken gericht op uitstroom naar het regulier onderwijs.