Hof en Hiem wint voor vijfde keer op rij Veiligvoedsel.nl Award

REGIO - Veiligvoedsel.nl maakte gisteren de winnaar bekend van de categorie Beste Zorggroep. Met een score van 9,43 ging Hof en Hiem er met de titel vandoor.

Eddie Hilarius, coördinator voedingsdienst, van Zorggroep Hof en Hiem met locaties in Joure, Lemmer, Balk en Sint Nicolaasga vertelt: ,,De award vijf keer achter elkaar winnen, betekent dat voedselveiligheid er gewoon zit ingebakken. We zijn gestart met de nulmeting in 2008. De score was toen ook al goed. Door goede afspraken met elkaar voor alle locaties zijn we steeds hoger gaan scoren.”

Hij wil duidelijk onderstrepen dat het niet het doel is om een hoog cijfer te halen. ,,We willen blijven zorgen dat onze medewerkers bewust zijn en blijven, dit niet alleen betreffende veilig voedsel, maar ook klantvriendelijkheid en gastvrijheid staan bij ons hoog in het vaandel."

In de keukens van Hof en Hiem wordt dagelijks vers gekookt voor zowel de woonzorgcentra als Tafeltje Dekje met warme uitgifte. ,,Er is er een keuzemenu en de catering en feestjes worden georganiseerd vanuit de eigen keuken. We kennen onze klant en communiceren nog met onze bewoners en tafeltje dekje klanten over voeding.” 

Hilarius is erg trots op zijn collega's van de keukens, die het winnen van deze award mogelijk hebben gemaakt: ,,We zijn ook blij dat de locatie Suderigge te Lemmer vorig jaar de award voor beste keuken binnen haalde. En dit jaar eveneens genomineerd was met een 9,61.”