Mienskip op syn bêst in Súdwest Fryslân

HINDELOOPEN Afgelopen zaterdag heeft het bestuur van Plaatselijk Belang Hindeloopen alle Hindeloopers in de bloemetjes gezet.

De bestuursleden hebben bij 375 woningen een bosje tulpen aan de deur gehangen. Na tasjes aan de deur te hangen en aan te bellen liepen ze vervolgens direct weg. Hierdoor kon de veiligheid worden gewaarborgd voor een ieder. De reacties waren hartverwarmend van alle inwoners.

In deze tijd waar eenzaamheid op de loer ligt, is het goed om eens aan elkaar te denken. Corona zorgt ervoor dat de mens dichter bij elkaar komt te staan. Er mogen geen handen geschud worden, knuffelen en elkaar een zoen geven is al helemaal uit den boze. Maar door bewust die 1,50 meter afstand te houden merkt een ieder dat dit onbewust heel veel doet met de mens.

We hebben aandacht nodig. Door een bloemetje bij de medeburgers te brengen kregen veel mensen weer een glimlach op hun gezicht. De deurbel die al weken niet is gegaan zorgt voor kippenvel. ‘Wie is er aan de deur?’ en ‘Dit kan toch niet?’ zijn de eerste gedachten. Maar als ze dan het tasje zien hangen en het bestuurslid zin weglopen, komt er een glimlach en een gevoel van blijdschap.

Met het zien van deze actie reageerde burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest Fryslân: Mienskip op syn bêst.

Kortom: denk om je buur en klop eens op het raam en kijk of alles goed is. Geef eens een bloemetje weg. Want wat je geeft, krijg je terug. Een dankbaar gevoel en een glimlach van oor tot oor.