Nij Smellinghe: ,,Dringende medische zorg nodig? Wij zijn er voor u"

Veel mensen zijn momenteel terughoudend zijn om naar de dokter of zorgbehandelaar te gaan, staat op de site van Nij Smellinghe te lezen. ,,Dit merken we in ons ziekenhuis. Ook de huisartsen merken dat er minder patiënten bellen. Dat is niet nodig, integendeel. Wij staan voor u klaar.”

Nij Smellinghe heeft nu ook de zorg voor coronapatiënten. ,,Daarom wordt een deel van de zorg uitgesteld of omgezet naar een telefonisch consult als dat medisch verantwoord is. Maar voor zorg die niet kan wachten, zijn we gewoon beschikbaar. De ziekenhuizen hebben genoeg capaciteit om ook de nodige ‘niet-corona-‘zorg te verlenen.

Dus bel uw huisarts als u een medisch probleem heeft, of het ziekenhuis als u al onder behandeling bent van een specialist. Ook bij twijfel of zorg wel of niet kan wachten, raden wij u aan om te bellen.”

Maatregelen om coronaverspreiding te verkleinen

,,De kans op coronabesmetting in het ziekenhuis is niet groter dan elders in de samenleving. In ons ziekenhuis hebben wij daarvoor meerdere maatregelen genomen om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Zoals de toegangscontrole bij de ingang van het ziekenhuis, het sluiten van het bedrijfsrestaurant voor bezoekers, extra priklocatie buiten het ziekenhuis voor mensen met (verkoudheids)klachten en aanpassingen met betrekking tot bezoek.

De zorg voor onze coronapatiënten vindt plaats op geïsoleerde afdelingen. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. We zijn er voor u.”