PKN Balk deelt het licht van Pasen

BALK De Protestantse Gemeente in Balk deelt komende zaterdag (Stille Zaterdag) het licht van Pasen.

Tijdens de avond van Stille Zaterdag wordt in veel kerken de nieuwe Paaskaars binnen gedragen. Een Licht in de duisternis, dat ieder wil troosten en verlichten. Als teken dat niet de dood en de duisternis het laatste woord hebben, maar dat het Licht overwint.

In deze donkere dagen waarin het corona-virus ons leven ontwricht en op zijn kop zet, waarin we elkaar niet meer kunnen opzoeken en bezoeken, wil de Protestantse Gemeente Balk (in navolging van de PKN Scharnegoutum-Loënga en de PKN Sneek) het Licht van Pasen delen met ieder in Balk.

Hoe?

Plaats de avond van Stille Zaterdag (11 april 2020) vóór 19.00 uur een glazen pot(je) met een nog niet brandend waxinelichtje voor uw voordeur. Vanaf 20.00 uur zullen leden van de Protestantse Gemeente Balk door de straten van Balk gaan om de waxinelichtjes aan te steken en zo het Licht van Pasen te delen.

Het Licht is voor iedereen. Dus ook wie niet tot de PKN-gemeente behoort, mag een glazen pot(je) voor uw deur zetten – graag zelfs. Want Licht wordt meer als je het deelt.