Milieuterreinen Lemmer en Joure tijdelijk eerder open

DE FRYSKE MARREN De gemeente De Fryske Marren merkt dat het erg druk blijft op de milieuterreinen. Daarom past de gemeente tijdelijk de openingstijden aan, zodat de veiligheidsrichtlijnen beter worden gewaarborgd.

De milieuterreinen in Joure en Lemmer gaan met ingang van donderdag 9 april 2020 vanaf 10.00 uur open (sluitingstijd blijft 16 uur). Het gaat om een tijdelijke maatregel in verband met het coronavirus, in elk geval tot en met dinsdag 28 april.

Veiligheid van inwoners en medewerkers

Met deze maatregel wil DFM de veiligheid van inwoners en bezoekers beter waarborgen. De containers thuis zijn nu eerder vol en mensen moeten wel hun afval, waar nodig, op verantwoorde wijze kunnen wegbrengen. Door eerder open te gaan wordt het bezoek gespreid. De openingstijden van de milieustraat in Balk blijven ongewijzigd; daarnaast kunnen inwoners van Balk en omgeving ook in Lemmer terecht.

Kom op tijd

De ervaring leert dat vooral ’s middags wachtrijen ontstaan. Om teleurstelling te voorkomen, wordt gevraagd om op tijd te komen, in verband met de langere wachttijd (of op een ander moment terug te komen). Om 16.00 uur wordt namelijk echt afgesloten. De gemeente verwacht met de aangepaste openingstijden het bezoek beter te spreiden, maar vraagt ook om op tijd te komen. Immers, er kunnen minder auto’s tegelijkertijd op het terrein.

Kan uw bezoek wachten?

Het verzoek blijft: kan uw bezoek wachten? Kom dan op een ander moment terug. Houd in elk geval rekening met extra wachttijd in deze periode. Daarnaast wordt gevraagd de afstandsrichtlijnen op de milieuterreinen te volgen: 

• we laten op de milieustraat per keer maximaal 5 auto’s toe in Joure en Lemmer en maximaal 3 auto’s in Balk (max. 2 personen per auto), waarbij kinderen verplicht in de auto blijven;

• we vragen u om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden (zowel van bezoekers als van medewerkers van de milieustraat);

• door thuis alvast zoveel mogelijk afval te scheiden kunnen we de doorstroming op de milieustraat bevorderen.

Op deze manier blijven de milieustraten op verantwoorde wijze open