Versmarkt De 3 Ambachten geopend

WORKUM In deze bijzondere tijden valt naast het coronavirus gelukkig ook heuglijk nieuws te vertellen. Namelijk na jaren van voorbereiding voor Thijs en Janke van der Meer, is het dan eindelijk zover. Versmarkt De 3 Ambachten in de Begine gaat 7 mei open.

Men moest volop vergunningen aanvragen, plannen, verbouwen, timmeren, verven, tegelen, stukadoren en de ene na de andere vergadering bijwonen. Ondanks alle drukte en af en toe de nodige dosis stress hebben Thijs en Janke het hoofd koel weten te houden en met een prachtig resultaat. Een schitterende versmarkt waar ze trots op kunnen zijn.

Al een aantal jaren geleden had slager Thijs van der Meer het idee om het voormalige schoolgebouw en bibliotheek om te bouwen tot een mooie nieuwe plek voor zijn winkel. Maar daar bleef het niet bij. Het idee begon te groeien om er met twee andere winkels een ware versmarkt van te maken waar mensen terecht kunnen voor di(verse), ambachtelijke producten. Een uniek en vooruitstrevend plan voor de stad Workum, wat heet, voor de hele regio Zuidwest Friesland. Er moesten flink wat hobbels genomen worden maar inmiddels zijn de plannen gerealiseerd en is het gebouw omgetoverd tot een prachtig plaatje.

Bakkerij van der Werf en kaasmakerij de Nylander van familie Bokma werden door Thijs en Janke benaderd om deel te nemen aan dit plan. Beide hebben deze mooie kans met beide handen aangegrepen. Namelijk door deze drie ambachtelijke bedrijven samen te voegen onder één dak, kunnen ze elkaar alleen maar versterken. Er volgden vele maanden van overleggen en plannen om de drie winkels qua inrichting en ideeën op elkaar af te stemmen.

En wat is dat goed gelukt. De winkels behouden hun eigen identiteit en uitstraling maar passen toch ook mooi bij elkaar als één geheel. De onderlinge sfeer tussen de drie bedrijven is losjes en gezellig. Een sfeertje die ook doorgevoerd wordt in de winkel zodat iedere klant zich welkom en op zijn gemak zal voelen.

Een ware aanwinst voor de bewoners van Workum en omstreken en voor de vele toeristen die ons stadje jaarlijks mag ontvangen. Gelegen naast de beide supermarkten kan men in de versmarkt terecht voor alle dagelijkse boodschappen en kunnen er prachtige cadeaupakketten samen gesteld worden voor allerlei gelegenheden.

Slagerij van der Meer voorziet u graag van een heerlijk stukje vlees, vleeswaren en warme maaltijden. Deze maaltijden worden vers in de winkel bereid vanuit de eigen keuken. Bakkerij van der Werf bakt iedere dag vers brood voor u wat natuurlijk aangevuld kan worden met onder andere broodjes en gebak. Of ga eens gezellig bij hen op het terras zitten voor een heerlijk belegd broodje.

Bij kaasmakerij de Nylander kunt u naast de eigen kaas en boter terecht voor een lekker wijntje, biertje, nootjes, borrelhapjes en nog veel meer. Een groot openingsfeest is in deze tijd helaas niet mogelijk maar zeker wél leuke openingsaanbiedingen.

Versmarkt De 3 Ambachten is te vinden aan de Begine 52 in Workum.