Diamanten huwelijk zonder feest

SONDEL Johannes (83) en Sjoukje (79) Scholtanus waren 27 april 2020 60 jaar getrouwd. Helaas betekende dit wel dat er geen feest gevierd kon worden door de Corana uitbraak.

Dochter Lize over haar ouders die in Balk in het huwelijksbootje stapten, vervolgens in Sondel en Wijckel woonden, maar nu in Joure hun onderkomen hebben:” De dag was al gepland. We zouden dit heuglijke feit groots met elkaar vieren. Dus met familie, kennissen en vrienden. Maar dat mocht dus niet.” Mem Sjoukje zag vervolgens in de kranten dat het meerdere echtparen was overkomen. En Lize bedacht toen dat een artikel in de krant met een foto de pijn dan wel wat zou verzachten, want bij anderen vond het echtpaar dat wel heel leuk.

En natuurlijk lezen ze de Balkster Courant nog elke week trouw. „Mijn vader is in Sondel geboren, mijn moeder in Wyckel. Hoewel ze in Joure wonen, willen ze op de hoogte blijven van alles wat er in Gaasterland gebeurt.”

Heit Johannes heeft veel verschillende werkzaamheden gedaan. De laatste jaren werkte hij bij DE eb tegenwoordig is hij nog steeds vrijwilliger bij Boeren Blij.

„Mijn moeder heeft helaas nooit de gelegen gehad vroeger om te studeren. Ze had graag in de zorg willen werken. Ze is nu vrijwilliger bij Vegelin State. Dit doet ze veel plezier. Daarom is ze blij dat alle 3 dochters de zorg in zijn gegaan.”Het gezin Scholtanus bestaat uit 4 kinderen, 3 dochters en 1 zoon, 8 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.