De Boerenmarkt Woudsend op donderdag gaat weer los

WOUDSEND De Boerenmarkt Woudsend mag weer. In eerste instantie kreeg de organisatie geen vergunning voor het organiseren van een streekmarkt, nu deels wel. Wel mogen er alleen standhouders met voedsel staan. Hoogstwaarschijnlijk mag dit in de loop van juli ook worden uitgebreid met andere standhouders, waardoor de markt dan ook weer groter wordt. Op 9 juli wordt gestart met ruim 15 standhouders.

Op maar liefst zeven achtereenvolgende donderdagen kunnen bezoekers er verse boodschappen doen. De eerste markt is dus op donderdag 9 juli. De markt vindt plaats op de Waechswâl in het centrum van het dorp, van 11.00 tot 17.00 uur. De laatste markt is op 20 augustus.

Onlangs zijn de maatregelen versoepeld. Dit betekent dat er weer streekmarkten georganiseerd mogen worden waarbij voedsel verkocht mag worden. Op deze manier worden streekboeren geholpen en kan genoten worden van de heerlijkste verse producten uit de buurt. De markt wordt ruim opgezet en iedere bezoeker wordt gevraagd 1,5 meter afstand te houden.

Op deze Boerenmarkt in Woudsend o.a. onbespoten groente en fruit, jam, honing, kaas van de koe, schapenkaas, geitenkaas, speciale broden, vis, vlees van de koe, varkensvlees, ganzenvlees, gerookte zalm en paling, thee, koffie, wijn, bio sappen, biologische graanproducten, boerenijs, olijfolie, tapenades, etc.

De 11 Stegentocht

De Boerenmarkt kan ook gecombineerd worden met een korte wandeling door het watersportdorp. Daarbij kunnen de smalle straatjes, de vele eetgelegenheden, leuke winkeltjes, de molens en de kerken worden bekeken. Een aanrader is de 11 Stegentocht, een wandeltocht door de smalste steegjes. Een folder is op de markt en in het dorp verkrijgbaar. Deze nieuwe 11 Stegentocht is een leuke activiteit voor alle leeftijden. Naast de uitgebreide folder kan op de mobiele telefoon met een QR code ook allerlei informatie verkrgen worden en kunnen mensen er filmpjes bekijken.

Gratis aanleggen

Overdag kan er gratis worden aangelegd in de nieuwe passantenhaven; de Boerenmarkt en het centrum zijn hierdoor voor watersporters op loopafstand zeer goed te bereiken.