Oudemirdum wil eigen dorpsvlag en organiseert wedstrijd

OUDEMIRDUM In Oudemirdum is een nieuw initiatief ontstaan, om de eigen inwoners en inwoners “om ùtens” de kans te bieden om de dorpsvlag te ontwerpen.

Veel dorpen in de omgeving hebben al zo’n vlag, maar Oudemirdum nog niet. In deze tijd van corona is het meteen ook een mooie manier om iets te doen aan het mienskipsgevoel in een kleine dorpsgemeenschap. De Oudemirdummers hebben er nu ook iets meer tijd voor om er over na te denken!

Een dorpsvlag is een mooie manier om bepaalde momenten wat extra cachet te geven. Denk aan huwelijken, diplomeringen, verjaardagen van (zeer oude) inwoners of geboortes van nieuwe. Maar ook bij een begrafenis is het een goede manier om als straat of buurt respect te tonen. De inzendingen kunnen digitaal en op papier worden ingestuurd, tot 26 september 2020. Dus ook de digitaal wat minder bekwame Oudemirdummers kunnen zo gewoon meedoen.

Alle info is te vinden op facebook onder “ Ontwerpwedstrijd dorpsvlag Oudemirdum” of via www.oudemirdum.nl. Een deskundige dorpsjury zal daaruit 5 nominaties kiezen uit alle inzendingen. Alle Oudemirdummers kunnen daarna stemmen op 1 van die vijf genomineerde vlaggen. De bedoeling is dat de winnende dorpsvlag begin 2021 in productie gaat.

Zo moet het lukken om bij de reünie van Oudemirdum in mei 2021 met het gehele dorp trots te vlaggen!!