Triathlon Workum gaat door op 6 september

WORKUM In overleg met de gemeente mag de triathlon van Workum georganiseerd worden en daar is de organiserende partij, Stichting Buitensporten, zeer content mee, aangezien veel (sport) evenementen al van de agenda zijn verdwenen. De stichting denkt dat veel mensen behoefte hebben om weer naar een evenement uit te kijken en dan met name de sporters die weer een doel krijgen om te trainen.

Dat de triatleten er weer zin in hebben blijkt wel uit vele aanmeldingen. Ten tijde van de publicatie van dit persbericht is de verwachting dat het maximaal aantal heren al bereikt is en dat het aantal dames ook al richting de limiet gaat. Bij beide zijn de afstanden 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen (1/8 triathlon).

Om dit evenement te mogen organiseren moest er naast de verleende vergunning nog een protocol geschreven worden met daarin uiteraard de vele COVID 19 maatregelen. Tijdens het schrijven van dit protocol is besloten om de dames en heren wedstrijd op te splitsen om zo de 1,5 meter in de wisselzone te kunnen realiseren. Bij beide categorieën is er een maximaal aantal deelnemers van 125.

Naast deze twee categorieën is er tussendoor ook nog een kids triathlon waarbij er voor de jeugd 12 tot 16 jaar een 1/16 (is dus helft van de afstanden van de 1/8) triathlon is en een 1/32 triathlon voor jeugd 8 tot 12 jaar. Voor de kids triathlon zijn nog startplaatsen beschikbaar, maar hierbij is de limiet 50 voor beide afstanden bij elkaar opgeteld.

Dus ben je een sportief meisje of jongen en vind je zwemmen leuk, fiets je veel (naar school) en gaat hardlopen bij bijvoorbeeld voetbal goed, dan is de kids triathlon een mooie uitdaging.

Naast dat alle triatleten zich aan de nodige regels moeten houden, wordt er van het publiek ook verwacht om zich aan de COVID 19 regels te houden. Alleen dan is een evenement als deze mogelijk in deze bijzondere tijd. Uiteraard heeft de organisatie ook weer heel veel vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden.

Dus kijk je ook uit naar dit evenement en wil je graag je steentje bijdragen, meld je dan aan door een mail te sturen naar traithlonworkum@gmail.com