Aanvullende maatregelen drukke centra

SLOTEN.BALK In drukke toeristische plaatsen in onze gemeente worden deze week extra maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te beperken. In de vakantieperiode blijkt het op een aantal plekken vooral lastig om afstand te houden. Door extra voorlichting aan bezoekers en een aantal maatregelen in de openbare ruimte probeert de gemeente De Fryske Marren de drukte in goede banen te leiden. Ze wil daarmee de veiligheid zo veel mogelijk waarborgen.

Extra voorlichting aan bezoekers

De gemeente merkt dat bezoekers van de centra van de toeristische kernen zich minder goed aan de regels houden. Daarom zet ze de belangrijkste regels op posters en flyers en verspreiden die in plaatsen waar het te druk is. Ook worden er borden geplaatst waarop met name het afstand houden wordt benadrukt. De posters, flyers en borden zijn tweetalig en in het Duits en Nederlands opgesteld.

Ondernemers die ook een poster willen met alle regels daarop of een flyer uitdelen aan de gasten, kan die vinden op de website van de gemeente.

Verkeersmaatregelen

Behalve de extra voorlichting, zullen op plekken waar afstand houden moeilijk gaat aanvullende maatregelen worden genomen. Zo wordt de looprichting op (het smalle deel van) de Langestreek en Oudesluis in Lemmer éénrichtingsverkeer. In de passage tussen de Nieuwedijk en Tramweg worden door middel van obstakels twee looprichtingen aangebracht.