Politie in overleg met jeugd die toeristen „wegjaagt” in Hindeloopen

HINDELOOPEN De politie Bolsward-Koudum e.o. ontving de laatste tijd nogal wat klachten over de jeugd in Hindeloopen laat ze weten op Facebook. Met name het gedrag van de jeugd bij de haveningang geeft overlast. Jongeren springen vanaf de steiger bij de havenmond en jagen binnenkomende gasten weg. Het springen vanaf de steiger is voor de jongeren zelf vooral gevaarlijk.

De politie heeft samen met een jongerenwerker van de gemeente Súdwest Fryslân een bezoek gebracht aan de jongeren bij de havenmond en het strandje daar. Beide partijen gingen met elkaar het gesprek aan en dat ging heel positief aldus de politie.

De jongeren gave aan dat ze graag een duikplank buiten de vaargeul willen of een trampoline of volleybalveldje zodat ze zich daar vermaken. De jongerenwerker is nu in contact met een aantal jongeren en hun ouders om te zoeken naar mogelijkheden op dat gebied. De gemeente heeft diverse leuke attracties ter beschikking voor de jongeren.

De politie liet wel weten dat de haveningang en vaargeul echt verboden gebied voor de jeugd is. Het is daar veel te gevaarlijk en wie zich daar toch laat zien kan een boete tegemoet zien. Ook moet het beledigen en wegjagen van toeristen stoppen. Als de jongeren zich hier aan houden dan wacht hun een mooie veilige zomer, zo stelt de politie.