Nije Gaast geeft haar scholen chromebooks

STAVOREN Naast papieren boeken en werkschriften neemt het gebruik van digitale middelen op de scholen van Stichting Nije Gaast een steeds grotere plaats in. Veel lesstof wordt aangeboden via digitale oefen- en verwerkingssoftware. Leerlingen werken dan niet meer in werkschriften, maar verwerken hun lessen in hun eigen digitale omgeving. Om leerlingen toegang te geven tot die digitale lesstof, is het van belang dat zij kunnen beschikken over een device. In de afgelopen jaren heeft Nije Gaast een grote slag gemaakt door ervoor te zorgen dat op alle scholen de infrastructuur sterk op orde is en dat leerlingen de mogelijkheid hebben om te werken op een computer.

De digitalisering gaat steeds verder: Door leerlingen met een eigen device te laten werken kunnen we ons onderwijs didactisch nog sterker maken. Daarnaast blijkt het thuiswerken en online thuis lessen volgen voor leerlingen die gewend zijn met een chromebook te werken, zo goed als probleemloos te verlopen. Een uitkomst in deze tijd voor kinderen met op corona lijkende klachten, die nu daarom noodgedwongen thuis moeten blijven.

Omdat Nije Gaast innovatief onderwijs hoog in het vaandel heeft staan en het onderwijs in Coronatijd zo goed mogelijk door wil laten gaan, heeft het college van bestuur besloten om voor alle leerlingen vanaf groep 4 een chromebook beschikbaar te stellen!

Chromebooks zijn ideaal voor gebruik in de klas. Leerlingen slaan hun bestanden op in de cloud.chrhromebook ook ingelogd wordt: zij zien altijd hetzelfde scherm en hebben altijd toegang tot hun eigen bestanden, ook wanneer ze nu noodgedwongen thuis moeten blijven.

Rika Tulner, voorzitter college van bestuur van Stichting Nije Gaast, heeft de eerste nieuwe chromebooks uitgereikt aan de leerlingen van CBS de Skutlús te Stavoren en de ICT-er van de school. De chromebooks werden door de kinderen met enthousiasme ontvangen! Zie bijgaande foto.

De andere scholen van Nije Gaast hebben inmiddels hun chromebooks en de bijbehorende oplaadkasten ook ontvangen. Er is met veel enthousiasme op gereageerd door de kinderen!