Fantastische dagen tijdens kringwedstrijd Harich

HARICH HSV Gaasterland kijkt terug op 2 fantastische dagen van de Kringwedstrijd in Harich. Daar kwamen volgens de club alle ingrediënten van de paardensport samen. Dressuur, springen, weigeringen, vallen en opstaan, fantastische vrijwilligers en rechtvaardige jury’s maakten daar deel van uit. Het was de laatste outdoorwedstrijd van dit jaar en er werden vele prijzen gereden. Het was ook een topdag voor fokker Eling Koopmans. De nakomelingen uit zijn inmiddels 22-jarige keur, prestatie merrie Renette (Ferro x Zuidhorn) waren op de wedstrijd namelijk zeer succesvol. Op de foto staat Koopmans trots tussen de enter hengsten. Het dichtste bij hem staat O'Neill (Cantona TN x Ferro).

De overwinning in de klasse L1 dressuur was voor Laura Meijer met de 4-jarige Leonardo (George Clooney x Ferro), zij scoorden 204,5 punten. In de klasse M2 dressuur behaalden Laura Meijer en de 6-jarige Jeanette de Rouet (Balou du Rouet Z x Ferro) een tweede plaatst met 195 punten.

De overwinning in de klasse Z2 dressuur was voor Tineke Werkman met de 8-jarige Garista (Uphill x Ferro), zij scoorden 222,5 punten. De tweede plek in deze klasse was voor Agnietha van Rijs met (halfbroertje van Garista) de 7-jarige Handsome (Johnson x Ferro) met 220,5 punten.

Verder won Siegrid Veldmeijer een 3e prijs met 214 punten op baan 1 Z1 dressuur. Joukje Hak met Xite Hof (Alwin 469 x Maeije 440) behaalde in de klasse M2 behaalde in de eerste proef 193 punten. In de tweede proef pakten ze een eerste prijs met 196 punten. Eline Dijkstra met Luc won in de klasse L1 cat D de 2de proef met 202 punten en een 1ste prijs.

Thura de Boer reed zaterdag met haar pony Ostara’s Carmen in de klasse M1. In de tweede proef behaalden ze 198,5 punten en een 1e prijs. Zondag kwam deze combinatie aan start in het M springen. In het eerste parcours behaalden ze ook weer een 1e prijs.

Aytra de Boer kwam zaterdag met haar 4 jarige A pony in de klasse B dressuur aan start. Ze behaalden in de eerste proef 189,5 punten en in de tweede proef 194 punten. Beide proeven werden beloond met een 1e prijs. Ook kwam deze combinatie zondag met het springen weer aan start. Ze reden twee foutloze parcoursen in een snelle tijd. Ook dit werd weer beloond met 2 1e prijzen.

Silke Meyer heeft zaterdag met Sweet Forest Donovan 180 punten behaald in de M1 in Harich en Zondag 2 foutloze parcoursen gesprongen in het BB met een stijl van 75 punten. Ze werd daarmee twee keer 1e. Vorig weekend was ze 1e in de M1 dressuur in Koudum met 187,5 punten.