Jerusalema Challenge was welkome afwissing in moeilijke tijd voor Hof en Hiem

BALK Een video die zorgt voor de nodige vrolijkheid: Zorggroep Hof en Hiem danste afgelopen week de Jerusalema Challenge en liet daar een video van maken.

Het initiatief kwam eerst vanuit Talma Hiem in Balk. Later volgden ook de andere locaties. In samenwerking met hen is de hele organisatie van het samen dansen opgezet. „Op de startpagina van zorggroep Hof en Hiem werd een oproep geplaats aan de collega’s of ze mee wilden doen. Daarna pakten sleutelfiguren op de locaties de lokale coördinatie op. En toen was het tijd om te oefenen. „Ieder voor zich thuis en voorafgaand aan het opnemen van het filmpje is er nog geoefend op synchroon dansen.”

Voor het personeel was het een welkome afwisseling in een moeilijke tijd waarin best veel spanning is. „De mogelijkheid om met zijn allen te werken aan iets positiefs was erg fijn. Verbondenheid met elkaar voelen. En natuurlijk werd iedereen vrolijk van de melodie en het dansen op zich. Lol en ontspanning zijn ook erg belangrijk om het werk te kunnen doen,”zo stelt de organisatie.

En voor vrolijkheid zorgt de dans en de video die er van gemaakt is zeker. Naast het verzorgend personeel vervulden ook de bewoners een glansrol door op de stoel mee te klappen en aan te moedigen. „Voor ons is het lied en de dans dan ook een symbool van hoop en verbondenheid tijdens corona', zo laat de zorgorganisatie weten.

De Jerusalema Challenge is tijdens de coronacrisis wereldwijd uitgegroeid tot een internethype. Het nummer werd al in 2019 uitgebracht, maar kreeg door de coronacrisis enorme bekendheid. Zo is de officiele videoclip al meer dan 72 miljoen bekeken. De tekst van het lied is geworteld in de christelijke traditie. Hij komt letterlijk uit verschillende gospelliederen.