Henriëtte Hemmink komt met 7 romans en er wordt een documentaire over haar gemaakt

KOUDUM Dit najaar komen van de hand van schrijfster Henriëtte Hemmink 7 romans uit. Een unicum in de geschiedenis van literair Nederland en een Guinnes Book of Records waardig. Dat betekent geen vakantie, maar hard werken.

Henriette heeft in haar auteurscarrière zo'n 140 titels geschreven en meer dan een miljoen boeken verkocht.

Eén van de 7 romans, de actuele psychologische thriller 'De Wraak van Alecto's Dochters', schreef ze samen met Jan Rutger Achterberg, die een lange carrière bij de televisie achter de rug heeft als medewerker Drama bij de NCRV en bij de VARA. Voor hem is dit zijn literaire debuut. Het is een gelaagde en spannende roman die door onderwerp, thematiek en de indringende maatschappelijke vragen, die erin gesteld worden veel stof voor discussie zal opleveren. De beide beschreven de motieven van de Nederlandse Ghislaine Maxwell.

DHemmink daarover:”De man die internationaal filmprijzen behaalde, die prachtige films en series schreef en mij vroeger opgeleid heeft als scenarioschrijfster heb ik kunnen overhalen samen met mij een boek te schrijven. Zo komt een bejaarde de lockdown tijdens de corona crisis door.” zegt ze daarover verder speels.

„Het boek 'De wraak van Alecto's dochters' is een prachtig verhaal geworden dat deels afspeelt in Friesland. Over een week of drie verschijnt het in de boekwinkels.”

„Alsof dat nog niet genoeg was, kwam er een voorstel van producent en regisseur Janjens Molenaar om een documentaire over ons te maken.Een bijzonder dubbelportret van twee schrijvers.” Deze gaat onder andere over hun bijzondere wijze van samenwerking bij het schrijven van de roman.

Dit 'Dubbelportret van twee schrijvers' is te zien via de link: https://www.youtube.com/watch?v=jjZy7QU4XC4&t=38s