Coronabesmettingen Talma Hiem

BALK In woonzorgcentrum Talma Hiem en Suderigge in Lemmer is een aantal bewoners positief getest op het coronavirus. Enkele bewoners zijn overgebracht naar de Covid-afdeling in het Anna Schotanus in Heerenveen. Een klein aantal bewoners wordt, vanwege milde klachten, geïsoleerd verzorgd en verpleegd thuis in het woonzorgcentrum.

Medewerkers

In Suderigge, Talma Hiem, Vegelin State, Doniahiem en De Werf zijn één of meer medewerkers besmet met het coronavirus. Zij verblijven thuis in quarantaine. Evenals medewerkers die tijdens de zorg nauw contact hebben gehad met positief geteste bewoners.

Bezoek mag wel komen

De woonzorgcentra en kleinschalig wonen blijven geopend voor bezoek met uitzondering van woonzorgcentrum Suderigge. Deze locatie is, in overleg met de GGD, in ieder geval gesloten tot en met zondag 18 oktober. De bewoners blijven zoveel mogelijk in hun appartement in plaats van in de gezamenlijke ruimte. Medewerkers bieden extra individuele aandacht en activiteiten. Er wordt hard gewerkt om de deuren van Suderigge zo spoedig mogelijk weer te kunnen openen voor bezoek.