Sint Maarten mag, maar dan anders

BALK Sint Maarten vieren mag dit jaar van de gemeente De Fryske Marren. Maar dan wel op een wat andere manier. Het kinderfeest kan doorgaan, maar in een aangepaste vorm, binnen de huidige maatregelen. Wie als ouder samen met zijn kinf of kinderen langs de deuren gaat, moet alleen met het eigen gezin gaan of met een klein, vast groepje met maximaal twee volwassenen. Daarbij moet minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van de bewoner(s) worden gehouden. De afdeling voorlichting van de gemeente:”We raden u aan om als bewoner(s) voorverpakte traktaties in een mand klaar te zetten en zelf bij de deur een stap terug te doen.”

Wordt de deur niet open gedaan?

Het is mogelijk dat de deur niet open wordt gedaan, omdat de bewoner(s) zich in een risicogroep bevinden of misschien wel klachten heeft. Natuurlijk kan er ook een andere reden zijn. „Heb begrip voor mensen die de deur liever niet open doen. Het kan ook handig zijn om - als u wel mee wilt doen - een lichtje/lampje bij de deur te zetten zodat de kinderen weten dat ze bij u kunnen aanbellen.”

Eigen verantwoordelijkheid

Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, is er genoeg ruimte om in kleine groepjes langs de deuren te gaan. Ouders hebben zelf de verantwoordelijkheid om de afweging te maken of ze op woensdag 11 november wel of niet met hun kinderen langs de deuren gaan.

Wat niet mag is het organiseren van activiteiten in de straat of de buurt waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen. Daarbij komt dat de richtlijnen voorschrijven dat volwassenen niet mogen meezingen. Kinderen van de basisschool mogen dat wel.

Meer informatie op: Rijksoverheid feestdagen en corona