Spectaculair huwelijksaanzoek in Oudemirdum

OUDEMIRDUM Marja Groen was afgelopen zaterdag met stomheid geslagen toen ze een helikopter twee keer om de boerderij zag vliegen waar ze woont en hij toen opeens een helikopter in het weiland landde. Ze wist wel dat er iets speciaals stond te gebeuren, want dat had haar vriend Goof de Bruijn haar verteld. Maar dit? Dat had ze nooit verwacht. En het verhaal werd nog mooier.

Marja:”Goof stuurde me vooraf een bericht dat ik gedoucht en in mooie kleding om half 12 buiten klaar moest staan.” Marja vond dat een beetje vreemd, want het was die dag juist de 50e verjaardag van Goof.

Vermoeden

„Ik had wel een vermoeden dat het met ons huwelijk te maken had. Dat stond al gepland voor 18 december, nadat het al twee keer uitgesteld was door de corona. En ook doordat mijn moeder een hersenbloeding had gehad en we natuurlijk wel wilden dat zij bij deze heuglijke dag zou zijn.”

Op 18 december lijkt de bezegeling van hun liefde (in afgeslankte coronavorm) nu wel door te kunnen gaan.

Nog steeds geen aanzoek

Maar ik had Goof ook gezegd:”Je hebt me nog steeds geen aanzoek gedaan, dus officieel heb ik nog geen ja gezegd.” En dat heeft ze geweten!

Vanaf half 12 stond Marja (45) te wachten op haar vriend, maar die liet behoorlijk lang op zich wachten. Om half 12 was er nog niets of niemand te zien.

Ondertussen had familie van Marja zich ook al buiten begeven. „Allemaal met een brede smile op het gezicht.” Maar ze vertelden haar ook dat ze waarschijnlijk op de verkeerde plek stond. „Dus stuurde ik Goof maar weer een bericht . Die zei dat ik niet bij de voordeur moest gaan staan, maar bij de groepsaccommodatie.”

Helikoptergeluid

Dus verhuisde Marja in haar mooie kleding naar die locatie. En begon het wachten opnieuw.

„Om 10 over 12 hoorde ik opeens het geluid van ronkende helikopter wieken. En tot mijn grote verbazing landde die helikopter bij de plek waar ik stond te wachten.”

Uit het luchtvoertuig stapte haar Goof. Met een prachtige bos rozen en een hele speech. ‘Hij riep me bij zich. En vertelde toen wat ik voor hem beteken. En vroeg me toen ten huwelijk.” Goof ging daarbij op de knieën en had natuurlijk een mooie ring bij zich. „Dus daardoor waren we opeens ook officieel verloofd.” Op de vraag of ze met hem wilde trouwen, hoefde ze niet na te denken. „Ja natuurlijk wil ik met je trouwen,” zei ik meteen.”

Na dit romantische aanzoek, mocht Marja mee de helikopter in en vloog het net verloofde stel terug naar vliegveld Lelystad.

Overigens was het hele spektakel bijna niet doorgegaan. Want het weer was eigenlijk te slecht om te vliegen toen Goof op het vliegveld aankwam. „Het was mistig en regenachtig en onder die omstandigheden wordt er eigenlijk niet gevlogen. Dat werd hem daar dan ook medegedeeld.” Goof was daardoor behoorlijk van slag. Maar na een bak koffie, klaarde het toch wat op en werd de tocht alsnog ondernomen. Tot grote vreugde van Goof die zijn bijzondere aanzoek bijna letterlijk in het water zag vallen. „Wat dit ook nog eens extra bijzonder maakte is dat Goof enorme hoogtevrees heeft. Hij durft nog niet eens op het derde treetje van een keukentrap te staan.”

Marja en Goof zijn nu 3 jaar samen en wilden al langer trouwen. Maar door de corona werd dat feest almaar uitgesteld. Na het ontstaan van hun liefde verkocht Goof zijn boerenbedrijf in Noordeloos en kwam voor Marja naar Oudemirdum. Op 18 december trouwt het stel in Balk. De feestelijkheden zijn vanzelfsprekend aangepast aan het coronavirus. „Er mogen maar 30 mensen bij aanwezig zijn. Moeilijk hoor. Want we willen er natuurlijk iedereen bij hebben die ons lief is, maar moeten nu echt een keuze maken.”

Op de dag zelf wordt het feest gevierd met daggasten, op de dag er na heeft het stel een drive through. Dat betekent dat mensen met hun auto van kraampje naar kraampje rijden en op het einde bij het pasgetrouwde stel terechtkomen. Bij de kraampjes worden koffie en gebak geserveerd dat ze in de auto kunnen nuttigen. Voor onderweg krijgen ze nog een warm hapje mee. „Anders dan anders, maar we zijn al heel blij dat mijn moeder er in ieder geval bij zal zijn. Nadat ze was getroffen door de hersenbloeding hebben we gezegd dat we eerst wilden dat zij zich beter zou voelen. Er is voldoende rust ingelast, zodat ze nu ons feest mee kan vieren. Maar dit bijzondere aanzoek was al een feestje op zich.”

Meintje Haringsma