Wie herkent dit jasje van busmaatschappij ZWH

HARICH Melle van der Goot uit Harich weet veel van busmaatschappijen en schreef er al diverse boeken over. Omdat velen dat weten, worden hem ook vaak materialen gebracht waar hij dan de herkomst weer van bepaald. Maar nu zit hij met een raadsel in zijn maag. Een blauw jasje met het embleem van busmaatschappij ZWH erop. Want de chauffeurs droegen altijd een soort legerbruin pak. Melle zoekt mensen die hem meer kunnen vertellen over dit bijzondere jasje.

„Het blauwe ZWH hang alweer twee jaar in de mottenballen. Na mijn knieoperatie in 2019 moest ik fietsen voor de knie. Ik was bij het oversteekpunt bij de provinciale weg hier bij Ruigahuizen toen ik Hennie van Dijk – Klein en haar man Piebe tegenkwam.

Ze vertelden me dat ze net naar me op weg waren met een tas met zuidwesthoek kleren. Daar zat dit jasje bij. En daar wil ik meer van weten. Hennie haar vader Roelie Klein heeft het jasje in 1956 gekregen toen hij bij de ZWH bus chauffeur werd. Zijn standplaats was Koudum. Maar niemand heeft ooit zo’n jasje gezien. Ze denken allemaal dat het van de FRAM was. Maar die droegen weer heel andere kleuren. Ik ben ook benieuwd of er ook een broek bij hoort.”

Het leuke vindt Melle wel dat Hennie haar broer ook buschauffeur is, net als haar dochter. Zij werken alle twee bij Arriva.

Wie meer informatie heeft voor Melle kan hem bellen op 06-4019 95 73.