Nieuw boek met levensverhalen van Gaasterlanders

HARICH Tine Haantjes uit Harich is op zoek naar geboren en getogen Gaasterlanders voor haar boek met levensverhalen van typische Gaasterlanders.

Wat is nou een ‘typische Gaasterlander’? Wat kenmerkt de inwoners van deze streek? Wat maakt de Gaasterlanders uniek?

Het project startte ruim twee jaar geleden toen zij voor de Nacht van de Nacht de levensverhalen van Berend Bakker (Balk) en Tiertsje Kuipers-Boersma (Oudemirdum) optekende. Deze verhalen zijn nu terug te luisteren op haar website. Kies voor de originele Friese versie of de Nederlandse vertaling.

Inmiddels zijn er meer levensverhalen geschreven, maar het boek is nog niet compleet. Tine zoekt nog een aantal unieke verhalen.

Ken jij iemand die zijn verhaal wil delen? Of voel jij/ voelt u er zelf iets voor? Tine komt graag langs voor een gesprek om te luisteren naar uw verhaal. Wie weet past het verhaal in de serie portretten in het boek.

Tine Haantjes is naast schrijver ook spreker bij uitvaarten. Zij verzorgt afscheidsplechtigheden volgens de wensen van de nabestaanden, in haar eigen stijl. Er is altijd ruimte voor een lach naast de tranen. ‘Afscheid nemen is vooral dankbaar zijn voor het leven wat is geweest’, aldus Tine.

Meer informatie: www.tinecommunicatie.nl