Designstijl tekent voor nieuwe logo en gevelsigning fusieschool Nijemirdum

NIJEMIRDUM ‘De Ferbining’ is de nieuwe naam van de gefuseerde basisscholen in Sondel en in Nijemirdum van Stichting Nije Gaast. Designstijl BNO uit Surhuisterveen (Lid van Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers) heeft het logo en de gevelsigning voor de fusieschool gerealiseerd. Die pronken nu op het gebouw in Nijemirdum, waar ‘De Ferbining’ is gevestigd.

De naam ‘De Ferbining’ staat voor de verbinding tussen de scholen, dorpen, kinderen, ouders en het onderwijs, legt Inge Rietsema van Designstijl uit. Deze symboliek komt in het logo tot uiting door het overlappen en verbinden van letters en vormen. De ronde cirkels symboliseren de diverse werelden van de kinderen, het onderwijs en de scholen. Deze werelden vormen samen door verbinding en versmelting de nieuwe ‘wereld’ van ‘De Ferbining’.

Het kleurenpalet is een mix van de kleuren uit de logo’s van de voormalige scholen en de frisse huisstijlkeuren van Stichting Nije Gaast. De logo’s van alle scholen van Stichting Nije Gaast zijn samengesteld uit dit kleurenpalet. “Op deze manier zijn alle scholen van Nije Gaast herkenbaar en met elkaar verbonden, maar door eigen logo’s houden ze ook hun eigen identiteit.” vertelt Rietsema. In de praktijk komt die verbinding tot uiting in de onderlinge samenwerking tussen de scholen die daarmee waarde toevoegt aan het onderwijs voor de kinderen.

Tot slot is de uitstraling van het logo open, vriendelijk en dynamisch. Net zoals de scholen van Stichting Nije Gaast dat volgens Rietsema zijn. “Altijd in ontwikkeling, net zoals de kinderen en het onderwijs in het algemeen.”