Oude uniform aan de wilgen

BALK Bij Talma Hiem hing het personeel maandagochtend het oude uniform aan de wilgen. Of eigenlijk aan de waslijn op het parkeerterrein. Niet omdat ze geen zin meer hadden om te werken, maar omdat ze nieuwe donkerblauwe exemplaren gaan dragen. En omdat het nu eenmaal een rare tijd is, vonden ze het daarom wel tijd voor een grapje.

Ingrid van der Plas:”Met een aantal collega’s hebben we bedacht dat we er maar een grapje van moesten maken. Door de nieuwe coronavariant mag nog maar 1 bezoeker per week langskomen bij onze bewoners. Dat is zwaar voor hen, maar ook voor ons. Daarom proberen we daar waar mogelijk toch wat lucht in alles te brengen. De druk die we allemaal ervaren, gaat er zo even af. ”

Een hele rits broeken, shirts en hemden werden dan ook voor het woonzorgcentrum aan lijnen gehangen. Daar hingen ze de hele dag. „Een beetje een hilarisch moment,” zegt Ingrid daarover. De verandering van de outfit van iedereen is overigens binnen het huis al maanden onderwerp van gesprek. „Want het valt behoorlijk op. We gaan van wit naar donkerblauw. Sommige bewoners vinden ons dat prachtig staan, anderen zien ons liever in wit. En dat geldt ook voor de werknemers zelf.”

Organisatiebreed werd overigens gewisseld van uniform. „Van technische dienst tot de keuken. Van hoog tot laag, we lopen nu allemaal in donkerblauw,” lacht Ingrid.