Twintig medewerkers wasserij Rentex in Bolsward besmet met corona

Bij wasserij Rentex in Bolsward is in de afgelopen weken bij ongeveer twintig mensen het coronavirus vastgesteld.

Rentex is gespecialiseerd in het verwerken van textiel uit de gezondheidszorg en verwerkt ook de kleding afkomstig van ziekenhuizen en instellingen waar het Covid-virus vastgesteld is. Zo zijn 30 van de 94 Nederlandse ziekenhuizen klant van het bedrijf.

Hoe de medewerkers besmet zijn geraakt, is volgens directeur Titus Mulder niet duidelijk. Volgens hem duidt alles erop dat mensen het virus buiten het bedrijf opgelopen hebben en komt het niet door het wassen van de kleren. Het gaat volgens hem om mensen van verschillende afdelingen en het virus zou als eerste bij medewerkers buiten de wasserij-afdeling vastgesteld zijn.

Hij vermoedt dat de medewerkers het virus tussen Kerst en oud en nieuw hebben opgelopen. ,,Er werken zo veel mensen bij ons bedrijf, je weet bijna zeker dat het hier ook een keer gebeurt'', stelt Mulder. Bij Rentex werken ongeveer 450 mensen.

De meeste medewerkers die besmet waren geraakt, hadden maar lichte klachten. Een aantal van hen zit nog thuis. Volgens Mulder lijkt de piek geweest en zijn deze week nog geen medewerkers positief bevonden.