Thuishuis Kleurrijk in Oudemirdum wil kinderopvang regelen “zoals thuis”

OUDEMIRDUM Petra Verbeek is 2 weken geleden een nieuwe kinderopvang in Oudemirdum gestart onder de naam Thuishuis Kleurrijk.

 Haar kinderopvang is een logisch vervolg op het feit dat ze eerder 6 jaar als gastouder kinderen een fijn onderkomen bood. “Maar ik zocht meer uitdaging. Toen vond ik de stichting Thuishuis en daar voelde ik me goed bij. Bij deze stichting staat opvang zoals je thuis biedt voorop. Kleinschalige, professionele opvang in een huiselijke sfeer, in een groene, natuurlijke omgeving. En met persoonlijke zorg en aandacht voor ieder kind . Dat is de insteek. Daarnaast is er alle vrijheid om zelf in te vullen hoe je dat verder vorm wilt geven. Jij bepaalt zelf hoe je de kinderopvang vorm geeft, maar zij ondersteunen je op allerlei manieren. Qua regelgeving bijvoorbeeld. Maar ook qua opleiding. ”

 Kind mag kind zijn

In Oudemirdum en omgeving is veel vraag naar kinderopvang wist Petra, zelf moeder van 2 jongens. Toen ze bij Boerderij Kleurrijk een geschikte ruimte kon huren was ze dan ook heel erg enthousiast. “Een geweldige accommodatie en ook nog eens op een fantastische plek,” zegt ze daarover. En het combineert volgens haar heel goed met haar opvatting dat ze kinderen daadwerkelijk het gevoel wil geven dat ze thuis zijn als ze op de opvang zijn. “Het kind mag bij ons echt kind zijn en we willen het een fijne en warme tijd bezorgen.”

 Ouders die hun kind graag zo’n soort opvang willen geven als zij aan het werk zijn, kunnen bij Thuishuis Kleurrijk terecht voor kleinschalige kinderopvang en buitenschoolse opvang. En dat kan al vanaf 7 uur in de ochtend tot 6 uur in de avond. En voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.

 “Ik heb gekozen voor 1 groep waarin alle leeftijden worden opgenomen. Officieel mag ik 16 kinderen opvangen, maar ik heb gekozen voor een groep die uit tussen de 13 en 14 kinderen zal bestaan.” Bij het Thuishuis wordt gewerkt met thema’s en die wisselen elke maand. Met die thema’s wordt ingezet op de ontwikkeling van het kind. Buiten is bovendien enorm veel natuur en speelruimte, zodat er veel activiteiten georganiseerd worden. Omdat de opvang onderdeel is van een boerderij maken ook dieren deel uit van het programma. “Maar we zitten bijvoorbeeld ook vlak bij het bos, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en dingen kunnen leren.”

 VVE

In de toekomst wil Petra bovendien ook nog gaan werken met een VVE (voor-, en vroegschoolse Educatie) programma, zodat ook peuters goed worden voorbereid op hun schoolgaan.

 Meer informatie

Meer informatie is te vinden op https://www.thuishuis.nl/thuishuizen/thuishuis-kleurrijk.

Meintje Haringsma